Mergpijpjes met groene mosterd
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 mergpijpjes van ca. 5 cm
  • 4 theelepels groene kruidenmosterd (Maille)
  • 4 eetlepels geraspte
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakblikje in met olijfolie. Zet de mergpijpjes erop en maak een paar inkepingen in het merg met een mes. Schep een theelepel groene mosterd op elk mergpijpje en bestrooi dit met Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
  2. Zet de mergpijpjes 20 minuten in de oven tot het merg van het bot loskomt en de kaas gesmolten is. Serveer met kappertjes en brood en een lepeltje om het merg eruit te lepelen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON (O.B.V. 60 G MERG): 315 KCAL (1325 KJ). EIWIT: 6 G. VET: 16 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 37 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!