Merguez- en honingworstjes met gewokte champignons, paksoi en oestersaus
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Zomer

Ingrediënten

  • 4 dunne merguez-worstjes (125 gr per stuk)
  • 4 BBQ-worstjes (125 gr per stuk)
  • 6 el vloeibare honing
  • 4 tl cajunkruiden
  • 2 el sojasaus
  • 12 stronkjes baby paksoi
  • 12 verse shiitake-paddenstoelen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el oestersaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ voor indirecte garing tot 180 °C en week de houten spiezen ongeveer 15 minuten in water. Bak de BBQ-worstjes 10 tot 15 minuten tot ze goed bruin zijn. Doe ze in een grote ondiepe schaal.
  2. Meng de honing, cajunkruiden en sojasaus door elkaar. Giet het mengsel over de BBQ-worstjes en meng dit goed. Leg de BBQ-worstjes 3 tot 4 minuten terug op de BBQ en bestrijk ze met de overgebleven marinadeals ze klaar zijn.
  3. Rol een merguez-worstje in een spiraalvorm aan de spiezen en bak ze gaar.
  4. Snijd de paksoi in de lengte in vier delen en snijd de shiitake-paddenstoelen in reepjes. Verwarm de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen en de fijngesneden knoflook toe en roer af en toe onder het bakken (1 tot 2 minuten). Voeg de baby paksoi toe en roer af en toe nog 1 tot 2 minuten. Voeg de oestersaus en de geroosterde sesamzaadjes toe, roer goed door en bak het geheel in 1 tot 2 minuten klaar.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 800 KCAL (3360 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 54 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!