Merigue met mascarponecreme en frambozencoulis
20-40 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 6 kant-en-klare meringues (of zelf maken)
– 250 g mascarpone
– 200 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 200 g frambozen
– Physalis (Kaapse kruisbes)
– 200 g zwarte bessen
– 50 g amandelschaafsel
– 16 kleine muntblaadjes

Voor de coulis:
– 250 g diepvries frambozen
– 50 g fijne kristalsuiker
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze

  1. Kook de diepvries frambozen, suiker en het water 5 minuten op laag vuur.
  2. Duw de vruchten door een bolzeef, giet de coulis in een spuitflesje en laat dit afkoelen.
  3. Spuit strepen van de coulis op het bord.
  4. Breek de meringues in grove stukken en verdeel ze over 4 bordjes.
  5. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
  6. Roer de mascarpone los en spatel er de slagroom luchtig doorheen. Schep dit in een spuitzak.
  7. Spuit de mascarponecrème tussen de schotsen van de meringue om het aan elkaar te plakken.
  8. Verdeel het fruit over de mascarponemeringuetaartjes en spuit er kleine toefjes slagroom tussen.
  9. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en verdeel ze over de meringue. Verdeel de muntblaadjes over de taartjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 590 KCAL (2480 KJ). EIWIT: 9 G. VET: 44 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 37 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!