Ingrediënten
4 kalfsoesters van 120 g
125 g ricotta
10 zongedroogde tomaatjes, gehakt
12 plakken pancetta
250 g wilde spinazie, gewassen en geplukt
1 eetlepel bieslook, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Bereidingswijze
Meng de ricotta met de helft van de tomaatjes, de bieslook, peper en zout. Snijd het midden van de kalfsoesters open en vul ze met het mengsel. Omwikkel iedere oester met drie plakjes pancetta.
Bak de pakketjes om en om goudbruin in een beetje olie en laat ze aan beide zijden ongeveer 5 minuten nagaren in de pan.
Verhit ondertussen vier eetlepels olie in een wok.
Bak hierin de spinazie, de overige zongedroogde tomaatjes, de knoflook en de pijnboompitten. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout.
Snijd de kalfsoesters in drie plakken en serveer op de gebakken spinazie. Lekker met wat pesto.