Mexicaanse chili met guacamole
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Mexicaans

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve eetlepel komijnpoeder
  • Halve eetlepel (zoet/mild) paprikapoeder
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • 1 blikje maïs (400 gram)
  • Halve theelepel gedroogde oregano
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt
  • Ca. 16 takjes koriander
  • Zak tortillachips, naturel
  • Olijfolie

VOOR DE GUACAMOLE

  • 2 avocado’s
  • Halve citroen, het sap
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui zachtjes in een pan met een scheutje olie. Doe het gehakt erbij en bak het gaar. Voeg vervolgens 1 teentje knoflook en alle kruiden toe met een klein scheutje water. Voeg na een minuut maïs, tomaten en de bonen toe. Stoof dat ongeveer 10 minuten.
  2. Verwijder de schil en de pit van de avocado’s en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Pers erboven een halve citroen uit en voeg 1 teentje knoflook toe. Laat de machine draaien totdat een gladde massa ontstaat. Breng die op smaak met peper en zout.
  3. Schep de chili op een bord en serveer deze met guacamole, verse koriander en tortillachips.

Voedingswaarde per persoon
950 KCAL (3990 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 60 G (WAARVAN 44 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 48 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!