Mexican style loaded fries met spicy barbacoa
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Mexicaans
Herfst

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen
  • 2 chipotle pepers in adobosaus
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl komijnpoeder
  • 40 g koriander
  • 3 limoenen
  • 40 ml rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 4 laurierblaadjes
  • 400 g frietaardappelen, tot friet gesneden
  • frituurvet

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Stooftijd: 5 uur

  1. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en bak de runderriblappen rondom bruin. Haal het vlees eruit.
  2. Mix de chipotle pepers, rode ui, knoflook, kruidnagels, komijnpoeder, 30 g koriander, sap van de limoenen en de rodewijnazijn in een keukenmachine tot een gladde massa. Giet de saus in de stoofpan en leg het vlees op de saus. Leg de laurierblaadjes ertussen en giet de kippenbouillon erover tot het vlees net onderstaat.
  3. Stoof ongeveer 5 uur in een pan of slowcooker tot het vlees heel zacht is. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
  4. Frituur de handgesneden friet tweemaal. De eerste keer op 140 graden, de tweede keer op 180 graden. Serveer als volgt: eerst de friet, daarop het vlees en dan de saus als topping. Voeg voor de liefhebber de resterende koriander toe.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 690 KCAL (2876 KJ). EIWIT: 55 G. VET: 37 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!