Midden-Oosterse biefstuk met bulgursalade
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Rund
Oosters
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk, aan 1 stuk of 4 losse stukken
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 550 ml water
  • 275 g bulgur
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 rode biet, geraspt
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 120 g babyspinazie
  • 150 g fetakaas, verkruimeld
  • 4 eetlepels hummus
  • zout

Bereidingswijze

  1. Breng 550 ml water aan de kook. Giet het kokende water in een kom en roer de bulgur met een snufje zout erdoor. Dek het af en laat het 15 tot 18 minuten weken, totdat de granen zacht zijn. Meng azijn en mosterd in een kom en meng de geweekte bulgur, chilipeper, tomaat, rode biet, ui en spinazie door elkaar.
  2. Verwarm ondertussen een grillpan. Wrijf de biefstuk in met ras el hanout en een beetje olijfolie en gril het 4 minuten aan elke kant. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer de salade met de biefstukplakjes, feta en hummus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 575 KCAL (2415 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 18 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 51 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!