Minestronesoep met guanciale
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Italiaans
Winter

Ingrediënten

  • 250 g guanciale (Italiaans wangspek)
  • 1 el roomboter
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 winterpeen, geschild en in plakjes
  • ¼ knolselderij,geschild en in blokjes
  • 200 g savooiekool, in repen gesneden
  • 400 g cannellinibonen (blik)
  • 1 ciabattabrood
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de guanciale in blokjes. Smelt de roomboter in een grote soeppan en bak de spekblokjes 5 minuten op hoog vuur.
  2. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en fruit deze een paar minuten mee.
  3. Voeg daarna knoflook, venkelzaad en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit nog 5 minuten.
  4. Blus af met de bouillon en breng dit opnieuw aan de kook. Voeg tijm, laurier, winterpeen en knolselderij toe. Laat de soep circa 10 minuten rustig doorkoken tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Voeg als laatste de savooiekool en de uitgelekte cannellinibonen toe aan de soep en kook dit 5 minuten tot de kool is geslonken. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de ciabatta in plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de plakken met een royale hoeveelheid geraspte kaas en verdeel over elk stukje brood een klein takje rozemarijn.
  7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het ciabattabrood 5 minuten op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is en goudbruin. Haal het gegratineerde brood uit de oven en laat het even afkoelen, alvorens je het bij de soep serveert.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 900 KCAL (3746 KJ). VET: 60 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25 G. KOOLHYDRATEN: 57 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!