Minestronesoep met salie en pompoen
40-60 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

  • 1 slagersrookworst (375 g)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik kidneybonen, à 400 g
  • 2 tl vadouvan
  • 500 g pompoenblokjes
  • 15 g verse salie
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 liter rundvleesbouillon
  • 150 g orzo
  • 100 g spitskool, gesneden
  • 50 g oude kaas
  • peper en zout

Runderbouillon

  • 500 g runderbotten
  • 2 l water
  • 1 stengel prei (200 g)
  • 1 winterpeen (200 g)
  • 1 stengel bleekselderij (70 g)
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje peterselie, inclusiefsteeltjes, à 15 g
  • 1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 laurierblaadje
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd twee derde van de salie in reepjes en houd wat salie apart voor de garnering.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de vadouvan, ui, knoflook en pompoen toe, samen met de reepjes salie en fruit dit 3 minuten aan. Voeg de bouillon toe, samen met de orzo en laat het geheel 10 minuten koken.
  3. Verwarm de rookworst 20 minuten in heet, maar net niet kokend water.
  4. Voeg de spitskool en de kidneybonen toe en kook de soep nog 2 minuten. Breng deze op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de soep.
  5. Serveer de soep met geraspte oude kaas en wat achtergehouden salieblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 700 KCAL (2928 KJ). VET 40 G
(WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). EIWIT 31 G. KOOLHYDRATEN 48 G.

Zelfgemaakte runderbouillon
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 6-8 uur

  1. Blancheer de runderbotten 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Maak de prei, winterpeen en bleekselderij schoon en snijd ze in plakken.
  3. Doe de runderbotten en de groenten samen met de tijm, peterselie, peperkorrels en laurierblaadjes in een grote soeppan en vul deze met 2 liter koud water.
  4. Breng het geheel aan de kook en verwijder regelmatig het schuim dat zich vormt. Dit gooi je weg. Laat de bouillon 6 tot 8 uur op laag vuur trekken.
  5. Zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek. Breng dit op smaak met een beetje zout.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 194 KCAL (814 KJ). VET: 3 G
(WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). EIWIT: 30 G. KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!