Ingrediënten
350 g rundergehakt
25 g broodkruim
1 uitje, fijngesneden
6-8 minibolletjes
80 ml tomatenketchup
75 g jonge bladsla
100 g cheddar, in plakjes van 4 x 4 cm gesneden
8 zoetzure augurkjes, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
Meng het broodkruim, de ui en een eetlepel tomatenketchup door het gehakt. Breng het op smaak met zout en peper en maak er burgertjes van die iets kleiner zijn dan het minibolletje.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de hamburgertjes in een koekenpan (ongeveer 2 minuten per kant), leg ze in een ovenschaal en beleg ze met een plakje cheddar. Zet de ovenschaal even in de oven tot de kaas net begint te smelten.
Halveer de minibolletjes en gril de opengesneden kant kort in een hete grillpan.
Beleg de onderkant met een blaadje sla, leg er het hamburgertje met kaas op, verdeel er de resterende tomatenketchup over en leg er de plakjes augurk op.
Dek af met de bovenkant van het broodje en steek er een cocktailprikker doorheen.