Ingrediënten
BENODIGDHEDEN MINI HOTDOGS
12 mini broodjes
12 mini rundersaucijsjes
4 eetlepels bakboter
BENODIGDHEDEN MET PINDAKAAS
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal
2 eetlepels atjar tjampoer
2 eetlepels ongezouten pinda’s, grof gehakt
BENODIGDHEDEN MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN
50 g paddenstoelen, fijngesneden
20 g roomboter
1 lente-ui, in ringetjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel truffel-paddenstoelentapenade
2 eetlepels geraspte Parmezaan
BENODIGDHEDEN MET RODE CURRYMAYONAISE
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels rode curry
Halve komkommer, in reepjes
3 eetlepels witte wijnazijn
Halve eetlepel suiker
Half kopje quinoa
Bereidingswijze
BEREIDING MINI HOTDOGS
1. Verwarm de bakboter in een koekenpan en bak de saucijsjes rondom bruin in een paar minuten.
BEREIDING HOTDOGS MET PINDAKAAS
1. Besmeer de broodjes met de pindakaas en doe daar vervolgens wat sambal op. Leg er het saucijsje op en daaroverheen wat atjar tjampoer. Garneer de hotdogs met de gehakte pinda’s.
BEREIDING MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN
1. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de fijngesneden paddenstoelen bruin. Voeg op het laatst de lente-ui toe en bak deze kort mee.
2. Meng de crème fraîche met de mayonaise en roer er de truffel-paddenstoelentapenade doorheen. Breng dit op smaak met zout en peper.
3. Besmeer de broodjes met de truffelmayonaise, leg er een lepel gebakken paddenstoelen met lente-ui op en vervolgens het saucijsje. Garneer de hotdog met wat geraspte Parmezaan.
BEREIDING MET RODE CURRYMAYONAISE
1. Meng de mayonaise met de rode curry.
2. Schep de komkommerreepjes door de witte wijnazijn en de suiker. Breng dit op smaak met zout en peper.
3. Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking en bak het vervolgens krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag.
4. Besmeer de broodjes met de rode currymayonaise, leg er wat reepjes komkommer op, vervolgens het saucijsje en garneer het geheel met wat van de krokante quinoa.