Mini kipsaté met limoen-sesamsaus
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el vissaus
  • 10 diepvries limoenblaadjes, zonder nerf en in kleine stukjes
  • sap en rasp van 2 limoenen
  • 6 el tahin (pindakaas kan ook)
  • 5 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)

Bereidingswijze

  1. Meng de ui, knoflook, rode peper, komijnzaad, korianderzaad, ketjap, vissaus, limoenblad, tahin, gember, limoensap en -rasp en kokosbloesemsuiker in een keukenmachine tot een egale saus.
  2. Meng 2 eetlepels van de saus met de blokjes kipfilet en laat dit minimaal een half uur staan.
  3. Doe de andere helft in een steelpan tot gebruik.
  4. Maak kleine spiesjes van de kipfilet en leg ze boven op de warme plaat van het gourmetstel en gril ze in 8 tot 10 minuten gaar.
  5. Verwarm ondertussen de saus en serveer het samen met de ge – kookte witte rijst bij de spiesjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 320 KCAL (1345 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 16 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!