Ingrediënten
Benodigdheden (voor 3 pIzzettes per persoon)
3 rollen pizzadeeg
500 ml tomatensaus (pot)
voor de wItte pIzzettes
100 gr pancetta (of ontbijtspek)
1 bol mozzarella in plakjes
2 middelgrote aardappels, in zeer dunne plakjes, kort in wat olie gebakken
voor de rode pIzzettes
100 gr salami
75 gr gehalveerde kerstomaatjes
1 bol mozzarella in stukjes
voor de groene pIzzettes
100 gr mortadella
1 halve courgette gegrild in plakjes
1 bol mozzarella in plakjes
3 eetlepels groene pesto
15 basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Rol het deeg uit zoals vermeld op de verpakking.
Haal er per rol 6 mini-pizza’s uit met een doorsnee van 10 tot 12 centimeter.
Bestrijk ze allemaal dun met de tomatensaus.
Beleg er vier (de witte pizzettes!) dun met de mozzarella, aardappel- plakjes en pancetta. Beleg er vier (de rode) met salami, kerstomaatjes en stukjes mozzarella.
Beleg de overige vier (de groene) met de gegrilde courgette, mortadella en mozzarella en smeer wat groene pesto op de mozzarella.
Bak de pizzettes 12-15 minuten op 200 graden (of zoals aangegeven op de verpakking van het deeg).
Bestrooi de groene pizzettes met de blaadjes basilicum.