Mini-quinoa-salade met kersen, geitenkaas en pancetta
0-20 minuten
Blancheren
4 personen
Borrel
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 plakken pancetta
  • 100 g quinoa
  • 50 g feta
  • 100 g haricots verts
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 cm gember
  • 50 ml witte balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 20 kersen, ontpit
  • 200 ml zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de haricots verts met een beetje zout in 4 minuten beetgaar en spoel ze direct af onder koud water. Bereid de quinoa volgens de bereiding op de verpakking.
  2. Meng citroensap en -rasp met geraspte gember, azijn en honing en klop hier de zonnebloemolie doorheen. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de haricots verts in kleine stukjes en meng dit met de quinoa. Voeg 4 el dressing toe en schep dit goed door elkaar.
  4. Bak de plakjes pancetta krokant in een antiaanbakpan.
  5. Verdeel de salade over 4 kommetjes en verkruimel de feta eroverheen. Garneer met de gehalveerde kersen en steek er de krokant gebakken pancetta in. Geef er de resterende dressing apart bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 690 KCAL (2900 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 59 G (WAARVAN 49 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!