Mini-rollade met mosterd
0-20 minuten
Braden
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Lente

Ingrediënten

– 4 hals- of schouderkarbonades zonder been van 200 g
– 1 of 2 stelen prei (afhankelijk van de grootte)
– 3 eetlepels grove mosterd
– 50 ml witte wijn
– 4 repen uitgebakken ontbijtspek
– Boter
– Peper en zout
– Toast of brood
– Zoetzure augurkjes en mosterd als garnering
– Kooktouw

Bereidingswijze

  1. Leg de karbonades tussen 2 vellen plastic folie. Sla vervolgens met de bodem van een pan de karbonades iets platter, bestrooi ze met zout en peper en besmeer ze aan 1 zijde met de mosterd.
  2. Was de prei en snijd deze in 4 stukken, die even breed zijn als het vlees. Blancheer de preistukken 4 minuten. Spoel met koud water af en laat uitlekken.
  3. Leg de repen ontbijtspek met een stuk prei op de met mosterd besmeerde zijde van het vlees. Rol daarna de karbonades op en bind met kooktouw de rolletjes dicht (net als bij een grote rollade).
  4. Verwarm de boter en bak de rolletjes in 15 minuten mooi bruin aan alle kanten. Blus af met witte wijn en laat deze verdampen. Hierdoor behoudt de wijn zijn smaak terwijl de alcohol verdampt. Draai het vuur uit en laat de rolletjes 5 minuten rusten in de pan.
  5. Verwijder het touw en snijd de rollades in dunne plakjes. Serveer met toast of brood, mosterd en zoetzure augurkjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 43 G. VET: 30 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!