Miniloempiaatjes met varkensgehakt
40-60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

12 kleine loempiavellen
150 g varkensgehakt
50 g champignons, fijngesneden
50 g shiitakes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
Halve eetlepel arachideolie
50 g Chinese kool, fijngesneden
50 g wortel, fijngesneden
1 eetlepel sojasaus
1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Stap 2.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en de bosuitjes. Voeg het gehakt toe en bak het bruin en gaar. Doe vervolgens de champignons, shiitakes, kool, wortel en de sojasaus erbij en wok alles tot de kool is geslonken. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Stap 3.
Schep wat van de vulling in het midden van elk loempiavelletje. Smeer de randen in met wat ei. Rol de velletjes diagonaal op. Vouw daarbij na de eerste omslag de zijkanten naar binnen.

Stap 4.
Leg de loempiaatjes met de naad naar beneden op een bakplaat en bak ze in 10 minuten knapperig en lichtbruin.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!