Ingrediënten
12 kleine loempiavellen
150 g varkensgehakt
50 g champignons, fijngesneden
50 g shiitakes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
Halve eetlepel arachideolie
50 g Chinese kool, fijngesneden
50 g wortel, fijngesneden
1 eetlepel sojasaus
1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Stap 2.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en de bosuitjes. Voeg het gehakt toe en bak het bruin en gaar. Doe vervolgens de champignons, shiitakes, kool, wortel en de sojasaus erbij en wok alles tot de kool is geslonken. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Stap 3.
Schep wat van de vulling in het midden van elk loempiavelletje. Smeer de randen in met wat ei. Rol de velletjes diagonaal op. Vouw daarbij na de eerste omslag de zijkanten naar binnen.
Stap 4.
Leg de loempiaatjes met de naad naar beneden op een bakplaat en bak ze in 10 minuten knapperig en lichtbruin.