Ingrediënten
4 plakjes deeg voor hartige taart
2 à 3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel basilicumpesto
Blaadjes van 2 takjes basilicum, fijngehakt
12 tros-kerstomaatjes
1 teen knoflook, gehalveerd of geplet
1 takje tijm
250 ml olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Vet een muffinvorm in, steek 12 rondjes van
7,5 centimeter doorsnee uit het taartdeeg en
bekleed hiermee de vakjes van de muffinvorm.
Leg in ieder vakje een stukje bakpapier en schep
daarop blinde vulling. Bak de taartjes ongeveer
10 tot 15 minuten in de oven en verwijder de blinde
vulling.
Breng de oventemperatuur terug tot 80 graden.
Meng in een ovenschaal de tomaatjes met de
knoflook, olijfolie en de tijm.
Plaats de ovenschaal met de tomaatjes 20-25
minuten in de oven (totdat de tomaatjes een beetje
openstaan). Laat de tomaatjes uitlekken op keukenpapier
en bestrooi ze met zeezout en verse peper.
Meng de crème fraîche met de pesto en schep in
ieder taartbakje een theelepeltje van het mengsel.
Leg daarbovenop een kerstomaatje met een blaadje
basilicum.