Minirollade met prei en rozemarijn
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal

Ingrediënten

  • 2 minirollades van de tussenrib (per stuk circa 300 g)
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 kleine preistronken, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Roer twee teentjes geperste knoflook door 100 ml olijfolie en wrijf hiermee de rollades in. Bestrooi het vlees met peper en zout en steek de laurier en de rozemarijn onder het slagerstouw. Laat het geheel twee uur rusten.
  2. Kook de preistronken kort en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  3. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin de rollades rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ingevette braadslede. Voeg de preistronken toe en leg er drie teentjes knoflook bij.
  4. Bak het geheel 15-20 minuten in de oven (tot een kerntemperatuur van 60 graden). Laat het vlees nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de rollades in plakjes met wat braadvocht en garneer ze met de prei.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 362 KCAL (1.522 KJ). EIWIT: 33 G.
VET: 24 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!