Minisaté met zoete chilisaus
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hapjes/Amuse
Varken
Oosters

Ingrediënten

400 g ossenhaas, biefstuk
of varkenshaas
mespunt chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 dl sojasaus
50 cl sherry of sake
1 teen knoflook geperst
8 satéprikkers
1 klein flesje kant-en-klare chilisaus

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in kleine blokjes of repen. Meng de chilipoeder, gemberpoeder, soja, sherry en knoflook en giet dit over het vlees. Laat een half uur intrekken.

Stap 2
Rijg de blokjes of repen aan de satéprikkers en grill of bak ze om en om een minuut aan. Serveer direct met de chilisaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!