Misokarbonade met zoetzure komkommersalade
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 6 eetlepels misopasta
  • 1 eetlepel honing
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 30 g zachte roomboter
  • 1 komkommer, geschild en in reepjes
  • 4 radijsjes, in plakjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden. Meng de misopasta met de boter, honing en een eetlepel azijn. Wrijf hiermee de karbonades in en laat ze minimaal 2 uur marineren.
  2. Meng de komkommer met de radijsjes en lente-ui en strooi er wat zout, peper en de rietsuiker overheen. Besprenkel het geheel met de resterende rijstazijn en zet het tot gebruik weg.
  3. Bak de karbonades in een koekenpan op middelhoog vuur en zet ze vervolgens 10-15 minuten in de oven. Of grill ze in plaats hiervan 10-15 minuten uit het midden op de barbecue. Serveer het vlees met het radijs-komkommermengsel.
  4. TIP: Dit gerecht is ook lekker met stokbrood en satésaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!