Moederdagontbijt met ei, havermout en galette
20-40 minuten
Oven
4 personen
Ontbijt
Vleeswaren
Nederlands
Kinderkeuken

Ingrediënten

Overnight oats

  • 100 g havermout
  • 2 appels, geschild en geraspt
  • 40 g hazelnoten, gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • Halve liter melk

Egg in a bottle

  • 100 g Coburger rauwe ham
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • Een bakje alfalfa (40 g)
  • Peper en zout
  • 4 sneden brood
  • Boter

Galette met appel en ontbijtspek

  • 150 g ontbijtspek, in reepjes
  • 250 g volkorenmeel
  • 3 eieren
  • Zout
  • 2 eetlepels kokosvet
  • 20 g boter
  • Olijfolie
  • 1 zoete ui, in halve ringen
  • 300 g broccoli, kleine roosjes
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 zoete appel, gewassen en in blokjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 150 g geraspte licht belegen kaas

Bereidingswijze

Speciaal voor alle vaders en kinderen in Nederland: maak dit heerlijke moederdagontbijt dat bijna te mooi is om op te eten!

Overnight oats

  1. Meng de avond van tevoren de havermout met de appels, hazelnoten, rozijnen en kaneel. Verdeel het mengsel over vier kleine bakjes en giet er zoveel melk op dat het onderstaat.
  2. Zet de bakjes een nacht in de koelkast. De volgende ochtend kan het direct worden gegeten.

Egg in a bottle

  1. Breng water aan de kook, doe er de eitjes in en zet de wekker op 5 minuten. Giet de eitjes af en spoel ze na met koud water. Pel ze als je ze kunt vasthouden maar zorg dat ze heel blijven!
  2. Snijd de avocado doormidden en snijd in de schil in de lengte plakjes. Haal de plakjes er met behulp van een lepel uit.
  3. Zet de plakken avocado rechtop tegen de wand van vier kleine glazen potjes, leg het eitje er voorzichtig naast en daarbovenop een rozet Coburgerham. Garneer met de alfalfa. Serveer het potje met peper, zout, brood en roomboter.

Galette met appel en ontbijtspek

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Maak een beslag van het meel, één ei, een snuf zout, het kokosvet en 500 milliliter water. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur mooie crèpes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Voeg de zoete ui, broccoli en hazelnoten toe en bak de roosjes even mee. Haal de pan van het vuur en voeg de blokjes appel toe.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer er de geraspte kaas doorheen. Schep het eimengsel op het midden van elke crèpe en doe daarop 2 eetlepels van het spekmengsel. Vouw de randen van de crèpes naar binnen en bak ze 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!