Ingrediënten
100 g achterham
1 doosje croissantdeeg voor 6 croissants (danerole)
3 el roomkaas met bieslook
1 ei, losgeklopt
Voor de smoothie:
1 rijpe banaan
6 rijpe gekoelde aardbeien
3 dl vers gekoeld sinaasappelsap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en snijd de driehoekige stukken los. Leg op elke driehoek een plakje ham en een halve eetlepel roomkaas. Rol het deeg luchtig op en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de croissants met een beetje ei. Bak de croissants in circa 15 minuten gaar en bruin.
Pel ondertussen de banaan en haal de kroontjes van de aardbeien. Doe het fruit met het sap in een blender en maal het op vol vermogen tot een romige drank. Schenk het direct over in twee grote glazen en steek er een rietje in. Serveer met de warme croissants.