Moederdagontbijt met smoothie en hartige croissant
20-40 minuten
Oven
4 personen
Ontbijt
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

100 g achterham
1 doosje croissantdeeg voor 6 croissants (danerole)
3 el roomkaas met bieslook
1 ei, losgeklopt

Voor de smoothie:
1 rijpe banaan
6 rijpe gekoelde aardbeien
3 dl vers gekoeld sinaasappelsap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en snijd de driehoekige stukken los. Leg op elke driehoek een plakje ham en een halve eetlepel roomkaas. Rol het deeg luchtig op en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de croissants met een beetje ei. Bak de croissants in circa 15 minuten gaar en bruin.

Pel ondertussen de banaan en haal de kroontjes van de aardbeien. Doe het fruit met het sap in een blender en maal het op vol vermogen tot een romige drank. Schenk het direct over in twee grote glazen en steek er een rietje in. Serveer met de warme croissants.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!