Mousse van geitenkaas met gekookte ham
20-40 minuten
Overig
4 personen
Hapjes/Amuse
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g zachte geitenkaas (chèvre doux)
  • 200 ml verse slagroom
  • 100 g gekookte ham (dikke plak)
  • 50 g gekookte ham (2 plakjes van elk 25 g)
  • 1 el honing
  • 8 sprietjes bieslook (2 voor door de mousse; 6 om te garneren)
  • 4 sesamstengels
  • 1 tl zwart sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Prak de geitenkaas fijn, meng de slagroom en de honing erdoorheen en mix het tot een gladde crème. Snijd de dikke plak ham in fijne blokjes en schep deze luchtig door de crème.
  2. Spuit met behulp van een spuitzak in elk van de 4 glazen dezelfde hoeveelheid mousse.
  3. Snijd reepjes van 3 tot 4 cm van de twee andere plakjes ham en rol een reepje om het einde van elke sesamstengel. Steek die vervolgens in het glas.
  4. Snijd de 6 sprietjes bieslook in tweeën en steek er drie in elk glas. Garneer de mousse met de sesamzaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 332 KCAL (1376 KJ). VET: 26 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). EIWIT: 13 G. KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!