Muiderslotjes met lintpasta, winterpeen en pijnboompitten
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 Muiderslotjes, Het Muiderslotje is een ingesneden biefstuk, gevuld met een mengsel van roomkaas en kruidenboter. De randen van het vlees zijn door pampakruiden gehaald. Bereiding: elke kant 2 minuten bakken in hete boter. Vraag ernaar bij de Keurslager, hij maakt het Muiderslotje graag voor je!
  • 25 gram vloeibare bakboter
  • 1 winterpeen
  • 150 gram tagliatelle
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 0,5 dl olijfolie
  • 2 takjes peterselie
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. De gemarineerde winterpeen geeft de pasta een lekkere bite en is met zijn lichtzure smaak heerlijk in combinatie met het kruidenboter biestukje.
  2. Snijd met een dunschiller linten van de winterpeen en meng het geheel met de suiker en azijn. Kook de tagliatelle met wat zout volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Meng winterpeen en tagliatelle door elkaar, roer er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de Muiderslotjes in de hete boter in 4-5 minuten rondom bruin en mooi rosé.
  5. Maak met behulp van een vleesvork per bord een mooie spiraal van de wortel tagliatelle, leg er een pluk peterselie bovenop en het Muiderslotje ernaast, garneer het geheel met de geroosterde pijnboompitten en schep er een lepel braadvocht/gesmolten kruidenboter overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!