Ingrediënten
300 g kipfilet (in kleine blokjes),
2 eetlepels milde currypasta
2 uien (fijngesneden)
4 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 pastinaak (in stukjes)
120 gram tomaten (in plakjes)
1 winterwortel (in schijfjes)
2 kopjes kokosmelk (of aangemaakte santen)
1 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel komijn,
1 theelepel kurkuma
½ theelepel peper
50 g boter
4 eetlepels korianderblad (fijngesneden)
Bereidingswijze
Stap 1.
Voeg de currypasta, pastinaak, tomaten, wortel en de specerijen samen met een liter water in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ± 15 minuten sudderen op een half vlammetje.
Stap 2.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg de kipblokjes en een soeplepel bouillon (uit de andere pan) toe. Laat dit 7 minuten sudderen.
Stap 3.
Voeg nu de inhoud van de sudderende koekenpan bij de pan met de bouillon en doe er de kokosmelk bij. Laat dit nog 10 minuten doorsudderen. Voeg wat zout naar smaak toe.
Stap 4.
Verdeel over de borden en strooi wat gehakte koriander over de soep. Serveer met een hopper of ander dun brood.