Nacho’s met gehakt en gerookte Cheddar kaas
20-40 minuten
Oven
4 personen
Borrel
Rund
Mexicaans
Borrel
Ingrediënten
- 185 g tortillachips, gezouten
- 250 g rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 rode peper, in plakjes en zonder zaadlijsten
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 140 g maïs, uitgelekt
- 140 g kidneybonen, uitgelekt
- 200 g geraspte Cheddar kaas
- 15 g koriander
- zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Maak de olijfolie warm in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, voeg de helft van de rode-peperringetjes en de fijngesneden knoflook toe en bak dit even mee. Breng het op smaak met zout en gerookte paprikapoeder. Roer de maïs en kidneybonen erdoorheen.
- Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en bestrooi ze met de helft van de kaas. Schep er het gehaktmengsel op en strooi de rest van de kaas eroverheen.
- Laat de Cheddar kaas in 3 tot 4 minuten smelten in de warme oven.
- Haal de nacho’s uit de oven en bestrooi ze met koriander en de resterende rode-peperringetjes.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 548 KCAL (2283 KJ). VET 36,1 G (WAARVAN 15,8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 36,4 G. EIWIT 16,6 G. VEZELS 2,0 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!