Nacho’s met pulled pork
20-40 minuten
Oven
6 personen
Lunch
Varken
Mexicaans
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 1 kg procureur
  • 200 g tortillachips
  • 200 g crème fraîche
  • 4 el chilisaus
  • 16 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 6 takjes waterkers (alleen de blaadjes)

Rub:

  • 1 tl zeezout
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl bruine suiker

Yoghurtdip

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el yogonaise
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

Marineertijd: 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 7 uur

  1. Verwarm de oven op 110 graden. Dep de procureur droog, mix de kruiden en wrijf het vlees ermee in. Leg het vlees in een ovenvaste schaal en zet deze zo'n 2,5 uur in de oven tot de kerntemperatuur 70 graden is. Haal het vlees uit de oven en pak het in met aluminiumfolie. Breng de temperatuur van de oven terug naar 100 graden en zet het vlees 4,5 uur terug tot de kerntemperatuur 93 graden is (afhankelijk van soort oven).
  2. Laat het vlees 10 minuten rusten. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Strooi de tortillachips op een groot bord of schaal, verdeel de tomatenpartjes erover en zet dit 5 minuten in een oven van 180 graden.
  3. Haal de tortillachips uit de oven en verdeel er hoopjes pulled pork op, samen met de crème fraîche. Druppel de chilisaus eroverheen en bestrooi het met de blaadjes waterkers.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 895 KCAL (3760 KJ). EIWIT: 60 G. VET: 57 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Yoghurtdip
Meng alle ingrediënten en strooi er enkele blaadjes waterkers overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!