Noedels met gehaktballetjes
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Oosters
Lente

Ingrediënten

  • 500 g half-omhalfgehakt
  • 2 chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 400 g eiernoedels
  • 1,5 el sesamzaad, geroosterd
  • 150 g sugarsnaps
  • 6 el arachideolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 1 klein stronkje paksoi
  • 2 el sherry
  • 3 el sojasaus
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 50 g boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
  2. Bereid de noedels volgens de verpakking.
  3. Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water met zout.
  4. Verhit olie in een wok en bak hierin de ui en knoflook in 3 minuten.
  5. Klop de eieren los met sojasaus en kneed dit samen met de chilipepers, de rode ui en de knoflook door het gehakt.
  6. Draai er gehaktballetjes van (doorsnede 4 cm) en bak de balletjes in olie en boter lichtbruin in 10 minuten.
  7. Snijd de (rauwe) paksoistronk in stukjes van 3 cm en verdeel dit over de borden.
  8. Doe hetzelfde met de noedels, de gebakken gehakt balletjes, sugarsnaps en sesamzaadjes.
  9. Maak af met ringetjes bosui. Blus de pan waar je de gehaktballetjes in hebt gebakken af met sherry en schenk dit over het gerecht.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1055 KCAL (4430 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 60 G (WAARVAN 39 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 82 G.

TIP: Dit gerecht past prima als BBQ-bijgerechten. Maak het van tevoren klaar en warm het op. Of eet het koud. Ook heerlijk.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!