Noedels met ossenhaas
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Lente

Ingrediënten

  • 400 g ossenhaaspuntjes
  • 400 g udon noedels
  • 2 el Baharat kruidenmix
  • 1 citroen, met schil in kleine partjes gesneden
  • 2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
  • 4 el arachideolie
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 55 g amandelschaafsel, geroosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 el arachideolie in een koekenpan en bak de uienringen tot deze knapperig zijn. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de ossenhaas in reepjes, strooi de kruidenmix eroverheen, voeg zout naar smaak toe en rooster het vlees in een grillpan om en om.
  3. Bak de courgetteblokjes in de koekenpan met de ui in 2 minuten. Voeg stukjes citroen en knoflook toe en bak beide 1 minuut mee.
  4. Bereid de noedels, zoals omschreven op de verpakking.
  5. Verdeel de noedels over de borden of in een schaal. Leg de ossenhaas eroverheen met de courgetteblokjes, de citroen en de hard gebakken ui.
  6. Voeg tot slot de licht geroosterde amandelen toe.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 725 KCAL (3045 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 27 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 81 G.

TIP: Voeg wat extra groenten toe, zoals erwtjes en boontjes. Blancheer ze wel eerst even.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!