Noedelsoep met biefstukpuntjes
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Rund
Oosters
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g haasbiefstukpuntjes
  • 1 el olijfolie
  • 180 g rijstnoedels
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 plakjes verse gember
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • 2 bosuien
  • 300 g bospeen
  • 4 el verse koriander
  • 2 eieren
  • 2 tl sesamzaadjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng de runderbouillon aan de kook. Voeg de sojasaus, sesamolie, gember en het sap van een limoen toe. Laat het geheel 10 minuten zacht koken.
  2. Snijd het grove groen en het uiteinde van de bosuien af en daarna reepjes. Haal een dunschiller over de bospeen en snijd dunne reepjes. Snijd de rode peper in ringetjes en voeg deze toe aan de bouillon en kook deze 8 minuten mee.
  3. Kook de eieren 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en leg de gepelde eieren tot gebruik in koud water.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Kruid de biefstukpuntjes met peper en zout en bak ze naar wens. Houd er rekening mee dat het vlees later nog ietsje doorgaart in de hete bouillon.
  5. Week de rijstnoedels 3 minuten in kokend water. Giet de noedels af en spoel ze kort met koud water.
  6. Verdeel de noedels over diepe borden of kommen. Schenk de soep eroverheen en garneer met de gebakken biefstukpuntjes, verse koriander, halve eitjes en sesamzaadjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 429 KCAL (1805 KJ). VET: 13,9 G (WAARVAN 10,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 27,2 G. KOOLHYDRATEN: 47,0 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!