Notenbrood met beenham en honing – mosterdsaus
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 400 g rauwe/ongekookte beenham
  • 4 sneetjes notenbrood
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 g eikenbladsla
  • Chips (naturel)
  • 1 eetlepel rozemarijn

Voor de saus:

  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 40 g boter
  • 200 ml slagroom
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een marinade met de knoflook, honing, mosterd, peper en zout. Wrijf daarmee de beenham in laat het ongeveer een half uur intrekken.
  2. Doe de beenham in een schaal en bak de ham 45 minuten in de oven. Bedruip de ham tijdens het bakken regelmatig met de marinade.
  3. Verwarm de boter en smoor het sjalotje zachtjes. Voeg honing, slagroom en mosterd toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra honing.
  4. Snijd de beenham in plakken. Bestrijk de sneetjes notenbrood dun met boter en verdeel de eikenbladsla erover. Leg op elk sneetje wat plakjes beenham met een beetje saus. Garneer met rozemarijn en wat chips.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!