Nougatparfait met granaatappel
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig

Ingrediënten

– 75 g zachte nougat
– 250 ml slagroom
– 3 eidooiers
– 100 g witte basterdsuiker
– 50 ml zoete sherry
– 2 eetlepels granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de nougat in kleine stukjes en klop de slagroom stijf.
  2. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie (in een pannetje óp een andere pan met heet water) tot alle suiker is opgelost.
  3. Haal de pan van het vuur en klop de stukjes nougat en sherry erdoorheen. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen zodat het geheel luchtig blijft.
  4. Schep de parfait in kleine bolvormige schaaltjes of in een grote kom met 1 liter inhoud. Zet het geheel 24 uur in de vriezer.
  5. Houd voor het opdienen de schaal of schaaltjes even in warm water, keer ze om en laat ze voorzichtig op bordjes of op een schaal vallen. Schep de granaatappelpitjes eromheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 375 KCAL (1575 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 24 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!