Oma’s gehaktballen
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 sneetje witbrood
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl nootmuskaat
  • 4 el paneermeel
  • 25 g ongezouten roomboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk eroverheen en laat het 2 minuten weken.
  2. Meng het brood en gehakt in een kom. Breek het ei erboven. Kneed de ui, tomatenketchup, nootmuskaat goed door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er met lichtvochtige handen 4 mooi ronde gehaktballen van.
  3. Rol de gehaktballen door een diep bord met daarin paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer ze voorzichtig om en zet het vuur laag. Laat de gehaktballen in circa 20 minuten gaar worden en keer ze regelmatig om.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 28 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!