Oma’s gehaktballen
40-60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • paar takjes peterselie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • 3 beschuiten
  • boter, een flinke klont
  • scheutje ketjap
  • scheutje tomatenketchup of -puree

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, de mosterd en de nootmuskaat.
  2. Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, een scheutje ketjap, ketchup en mosterd en roer het geheel even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!