Oma’s stoofpotje
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 600 g riblappen, in stukken
  • 25 g roomboter
  • 500 ml vleesfond
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 takjes selderij
  • Potje zilveruitjes, zoetzuur (uitlekgewicht 320 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de stukjes rundvlees met bloem, peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom mooi bruin. Schenk de fond erbij en eventueel wat water als het geheel te dik blijft.
  2. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe, samen met de zilveruitjes, laurier en selderij. Stoof dit alles op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 377 KCAL (1.575 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 20 G (WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!