Omeletje met zeewier en gember
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • gemengde en gehakte groene kruiden (basilicum, bieslook, lavas, peterselie), handje vol
  • 2 vellen nori (zeewier), in kleine stukjes geknipt of 2 eetlepels met mix van gedroogde zeewier (verkrijgbaar in pot bij toko)
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bolletjes gember op siroop, geperst door knoflookpers
  • ½ theelepel chilivlokken
  • melk
  • boter of olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren luchtig. Voeg een scheutje melk naar smaak toe.
  2. Hak alle kruiden fijn en meng deze samen met de nori (of 2 eetlepels gedroogde zeewier) door het beslag.
  3. Voeg de geperste knoflook, gember en chilivlokken toe.
  4. Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes. Zet dit apart bij het beslag op de tafel.
  5. Verwarm boter of olijfolie in het pannetje en giet er een dun laagje beslag in.
  6. Voeg al dan niet zout en kleine reepjes oesterzwam toe en laat op laag vuur het omeletje rustig stollen. Serveer met een frisse, geraspte komkommersalade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 75 KCAL (315 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 5 G (WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!