Ingrediënten
200 g buikspek, zonder zwoerd
1 steranijs, fijngestampt
3 eetlepels Hoisinsaus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
60 g knolselderij, in blokjes
60 g winterwortel, in blokjes
60 g aardappel, in blokjes
60 g truffelaardappeltjes, in blokjes
60 g spitskool, in blokjes
50 g boter
Een kookzak
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng de Hoisinsaus met de gembersiroop, honing, soja en de steranijs. Doe het buikspek met de saus in een kookzak en gaar het spek in de oven op 90 graden gedurende 2,5 uur.
Stap 2.
Kook de groenten en de truffelaardappeltjes afzonderlijk van elkaar in gezouten water.
Stap 3.
Bak de aardappelblokjes bruin in de boter en voeg daarna de gekookte groenten toe. Kook ondertussen de saus (zie stap 1) in totdat deze stroperig wordt.
Stap 4.
Snijd het buikspek in 4 mooie stukken en verwarm ze in de saus totdat het spek gaat glimmen. Verdeel het spek en de groenten over de borden.