Oostenrijkse goulashsoep
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 300 g sukadelapjes
  • 75 g spekblokjes
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 4 stengels lente-ui, in stukjes van 5 cm
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 bospeentjes, geraspt met een stukje groen eraan
  • 1 liter water
  • boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de sukadelapjes in niet te kleine stukjes.
  2. Smelt 25 gram boter in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de spekblokjes en de sukade toe en laat het even meebakken. Schep er de tomatenpuree doorheen en laat ook dit even meebakken.
  3. Doe er het karwijzaad, paprikapoeder en azijn bij en verkruimel het bouillonblokje over het geheel.
  4. Voeg het water toe, roer het geheel goed door en breng het aan de kook.
  5. Laat de soep een uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
  6. Voeg de lente-ui, de bospeen en de zoete aardappel toe tot deze beetgaar zijn.
  7. Verdeel de soep over 4 (of 6 kleinere) kommetjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 16 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!