Ingrediënten
700 g half-om-half gehakt
1 ei
Klein uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook geperst of fijngehakt
1,5 eetlepel sambal brandal
40 ml hoisinsaus
75 ml tomatenketchup – 25 ml sweet chilisaus
VOOR DE GEBAKKEN RIJST
4 bakjes basmatirijst voor in de magnetron
2 eitjes, losgeklopt
2 lente-uitjes, in ringen
1 Spaanse peper, gehalveerd, zaadjes eruit en in ringetjes gesneden
Suiker
Scheutje sojasaus
Scheutje vissaus
Scheutje sesamolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de ei, ui, knoflook en 1 eetlepel sambal en vul hiermee een lange cakevorm van 30 cm.
Stap 2.
Meng de hoisinsaus met de ketchup, de sweet chilisaus en rest van de sambal en smeer hiermee de bovenkant van het vlees in.
Stap 3.
Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar in de oven.
Stap 4.
Verwarm wat olie in een wok en fruit de lenteui en rode peper. Doe er de twee los geklopte eitjes bij en bak licht aan, zoals een roerei. Doe er vervolgens de rijst bij en verwarm deze met regelmatig doorscheppen. Breng op smaak met zout en een klein beetje suiker.
Stap 5.
Schep tot slot een scheutje sojasaus, vissaus en eventueel wat sesamolie door de gebakken rijst. Serveer een plak van het gehaktbrood met de gebakken rijst.