Ingrediënten
4 schouderkarbonades
1 stukje verse gember van 2 cm, geschild
2 teentjes knoflook
1 rode peper, gehalveerd en zonder zaadjes
3 el zonnebloemolie
zout
6 el oestersaus
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de gember en knoflook heel fijn, hak de rode peper heel fijn. Roer alles samen met de olie tot een marinade. Bestrooi de karbonades met een beetje zout en besmeer ze rondom met de marinade. Laat ze een uur afgedekt in de koelkast staan.
Stap 2
Verwarm een koekenpan, schraap de marinade met een mes van het vlees en bak de karbonades om en om aan. Bewaar de marinade. Haal het vlees uit de pan en fruit de marinade zachtjes aan. Giet de oestersaus in de pan en leg de karbonades in de saus. Wentel ze af en toe om en laat ze met het deksel op de pan op zacht vuur in circa 20 minuten gaar stoven. Controleer of er genoeg vocht in de pan blijft. Door de pan met het deksel goed af te sluiten kan er geen vocht ontsnappen. Voeg anders nog een paar eetlepels water toe. Lekker met rijst en gestoomde groenten.