Oosters kippasteitje
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Brunch
Kip
Oosters
Kerst

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 4 gedroogde limoenblaadjes
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 50 g golden enoki (fluweelpootje, soort paddenstoel)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 70 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 2 eetlepels gerookt (zwart) sesamzaad
  • 4 pasteibakjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg de kippenbouten in een soeppan, doe er het limoenblad, de gember en het bouillonblokje bij en voeg water toe totdat de kippenbouten onderstaan. Breng het geheel aan de kook en laat de kip op laag vuur in ongeveer 1 uur gaar worden. Trek vervolgens het kippenvlees van het bot en verwijder het limoenblad uit de bouillon. Bewaar de bouillon.
  2. Smelt 20 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin het sjalotje met de paddenstoelen. Bak de pasteitjes volgens de bereiding op de verpakking.
  3. Smelt 50 gram roomboter in een ruime steelpan en voeg al roerend de bloem toe totdat een mooie roux ontstaat.
  4. Roer er de kip en het paddenstoelenmengsel doorheen en voeg zoveel bouillon toe totdat een mooie ragout ontstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Vul de pasteitjes en garneer het geheel met zwart sesamzaad en een takje peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 725 KCAL (3045 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 45 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!