Oosters stoofpotje van sukade met Shirataki noedels
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Herfst
Ingrediënten
- 1,5 kg sukade aan een stuk
- 2 el boter
- 1 el maizena
- 7 sjalotjes
- 5 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 1 ltr runderbouillon
- 2 el shiro miso
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- ½ el suiker
- 5 kruidnagels
- 2 el kokosolie
- 400 gr Shirataki noedels
- 2 stronkjes paksoi
- 200 g sugarsnaps
- 1 el sojasaus
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kruid de sukade met peper en zout en bak het in de boter rondom bruin. Bestrooi het daarna met maizena. Snijd de knoflook fijn en schil de sjalotjes (niet snijden). Voeg de knoflook, sjalotjes en citroengras (geplet) toe. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur. Voeg runderbouillon toe tot alles onderstaat en daarna de shiro miso, citroengras, steranijs, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.
- Breng het geheel aan de kook (met het deksel erop) en laat het vlees op laag vuur ongeveer 2½ uur sudderen. Haal het vlees daarna uit de pan.
- De saus blijft in de pan. Laat die nog 15 tot 20 minuten koken, zodat deze iets is ingedikt en verwijder daarna de kruidnagels, steranijs, het citroengras en het kaneelstokje.
- Verhit een wok of een ruime koekenpan met de kokosolie en bak de klein gesneden sugarsnaps even goed door tot ze beetgaar zijn. Voeg de schoongemaakte en gesneden paksoi toe en laat deze slinken. Blus af met sojasaus en breng de groenten op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de Shirataki noedels toe (ze zijn al voorgegaard, alleen eerst goed afspoelen) en warm deze even mee met de groente.
- Serveer de sukade, saus, groenten en noedels in een kom.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 689 KCAL (2880 KJ). EIWIT: 71 G. VET: 33 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!