Ingrediënten
1,5 liter kippenbouillon, zelfgetrokken of uit pot
Voor de wontons:
250 g half-om-half gehakt
zout
chilipepervlokken
2 tl sojasaus
1 tl sesamolie
24 wonton velletjes
Voor de vleesmarinade:
1 el sojasaus
1 el honing
1 tl geraspte gember
1 tl sesamolie
Voor de vleesvariaties:
200 g biefstuk in reepjes
200 g varkenshaas in plakjes
200 g gepelde garnalen
Voor in de bouillon:
1 stukje gember van 1 cm
100 g shii take
2 bosuitjes, in stukjes
Bereidingswijze
Maak de wontons van tevoren; vermeng het gehakt met de kruiden, soja en olie en draai er 24 kleine balletjes van. Laat de wonton velletjes ontdooien en leg op elk velletje een balletje gehakt. Bevochtig de hoeken en vouw het velletje diagonaal op. Vouw de punten weer naar binnen en leg de velletjes in de koelkast.
Vermeng voor de marinade alle ingrediënten en leg hier de verschillende vleessoorten een uur in.
Breng de kippenbouillon aan de kook en leg er de gember, shii take en bosui in om mee te trekken. Dit geeft een geurige bouillon om straks het vlees en wontons in te koken.
Zet de kokende bouillon op een rechaud met een flinke vlam zodat de bouillon tegen de kook aan blijft. Dompel de hapjes er in om gaar te worden. Reken circa 4 minuten voor de wontons en circa 1 minuut voor de garnalen en het vlees. De bouillon kan later in kommetjes worden opgelepeld.