Ingrediënten
1 stuk varkensfricandeau van circa 600 gram
1 grote of 2 kleine rode uien
1 niet te rijpe mango
4 eetl. arachideolie of 50 gram braadboter
2-3 theel. kerrie
1 blikje kokosmelk (400 gram)
1 kippenbouillontablet
paar druppels tabasco of scheutje chilisaus
1-2 eetl. limoen- of citroensap
scheutje gembersiroop of vloeibare honing
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde maïzena
fijngehakte koriander of peterselie
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de uien grof. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango van de pit en snijd het in blokjes.
Stap 2
Verhit de olie of de braadboter in een passende braadpan, die niet te groot is voor het vlees. Braad het vlees rondom aan tot het mooi gekleurd is en neem het uit de pan. Laat de ui omscheppend in 3-4 minuten glazig fruiten. Laat de kerrie kort meefruiten. Roer de kokosmelk door de ui, voeg het verkruimelde bouillontablet toe en breng verder op smaak met wat tabasco of chilisaus. Breng de saus aan de kook, leg het vlees in de saus, draai het vuur laag en laat de fricandeau met het deksel op de pan circa 20-30 minuten stoven. Voeg de mangoblokjes toe en laat 10 minuten meestoven. Breng de saus verder op smaak met limoen- of citroensap en gembersiroop of honing en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Breng de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte.
Stap 3
Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de saus. Bestrooi met korianderblad of peterselie. Geef er basmatirijst of pandanrijst bij die is gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking en die desgewenst wordt bestrooid met grof gehakte cashewnoten.