Oosterse kipragout
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kip
Oosters
Kerst

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 1 stengel sereh, ingesneden
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 250 g gemengde paddenstoelen, grof gehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels room
  • 15 g koriander of platte peterselie
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad, geroosterd
  • 4 harde bolletjes brood, uitgehold
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg de kippenbouten in een soeppan. Voeg de sereh toe, de gember en het bouillonblokje en water totdat de kippenbouten onderstaan. Breng het geheel aan de kook en laat de kip op laag vuur in ongeveer een uur gaar worden. Haal de kippenpoten uit de bouillon, trek het kippenvlees van het bot en verwijder de serehstengel.
  2. Bak de ui met de paddenstoelen in 20 gram boter.
  3. Smelt 50 gram boter in een steelpan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe totdat een mooie roux ontstaat. Roer er het kippenvlees en het paddenstoelen-uimengsel doorheen en voeg zoveel bouillon toe totdat een mooie ragout ontstaat. Roer tot slot de room erdoorheen.
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde broodjes met de ragout. Garneer de gevulde broodjes met zwart sesamzaad en korianderblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 720 KCAL (3025 KJ).
EIWIT: 40 G. VET: 41 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 46 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!