Ingrediënten
8 lamshaasjes (van ieder ca. 90 g)
2 lepels sumac (besjes, uit de Turkse winkel)
12 kruimige middelgrote aardappels
2 appels (cox of elstar)
1 kleine eetlepel kaneel
2 theelepels cayennepeper
Scheut notenolie (eventueel olijfolie, maar notenolie is lekkerder)
2 dl room
100 gr roomboter
Scheut melk
Bereidingswijze
Kook de geschilde aardappels gaar in zout water, giet ze af en maak ze met een stamper of pureeknijper fijn. Klop er de room en de boter in kleine blokjes door. Eventueel nog wat dunner maken met melk. Puree op smaak brengen met de kaneel en cayennepeper en warm wegzetten. Bestrooi de haasjes met peper. Bak de lamshaasjes in notenolie en een blokje boter, haal uit de pan en strooi er sumac en wat zout over. Laat de haasjes even rusten onder folie. Snij de appels zeer fijn en meng door de puree. Maak de borden op.