Ingrediënten
2 eendenborstfilets (tamme eend, circa 200 g elk)
1 flesje hoi sin-saus (toko)
½ rettich (in dunne reepjes gesneden)
½ winterwortel (in dunne reepjes gesneden)
200 taugé
3 lente-uitjes (in ringetjes)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sushi-azijn (toko)
¼ rood pepertje (in ringetjes zonder de zaadjes)
¼ bosje gesneden koriander
½ limoen (sap)
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de eend rosé aan (als je er op drukt moet hij zacht aanvoelen) en rol deze in aluminiumfolie. Leg weg op een warme plek. Meng voor de dressing de sojasaus, olijfolie, sushiazijn, pepertjes, koriander en limoensap goed door elkaar heen en breng dit op smaak met wat zout en peper. Meng alle in reepjes gesneden groenten met de oosterse dressing in een kom.
Stap 2.
Snijd de lauwwarme eend in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op vier bordjes. Smeer ze met behulp van een kwastje in met hoi sin-saus.
Stap 3.
Leg nu bovenop de plakjes eend de salade lekker luchtig neer. Besprenkel het geheel met de oosterse dressing en garneer met takjes koriander. Eten met stokjes.