Ingrediënten
2 varkenshaasjes van circa 250 g per stuk
1 citroen
4 el. arachideolie
3-4 el. sojasaus
2 el. chilisaus
1 el. gembersiroop
1 teentje knoflook
2 tl. versgeraspte gemberwortel
300 g miehoen
250 g worteltjes
1 komkommer
2 el. fijngehakte bosui
Bereidingswijze
Snijd de varkenshaasjes in plakjes van circa 0,5 cm dik. Borstel de citroen af onder de hete kraan, rasp de helft van de schil en pers de citroen uit. Roer 2 eetlepels van de olie, 2 eetlepels van het citroensap, de sojasaus, de chilisaus, de gembersiroop, de geperste knoflook en de gemberwortel in een grote kom door elkaar. Voeg de plakjes varkenshaas toe, schep goed om en laat circa 30 minuten marineren.
Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne reepjes en kook ze 2 minuten. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in repen. Overgiet de miehoen met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
Laat de varkenshaas uitlekken en vang de marinade op. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een wok of een grote koekenpan en roerbak de plakjes varkenshaas circa 4 minuten tot ze een mooie kleur hebben. Blus af met de opgevangen marinade en laat kort koken. Roer er de geraspte citroenschil door. Schep het vlees met de saus door de miehoen. Laat afkoelen en schep er de wortel en komkommer door. Laat af en toe omscheppend nog kort rusten, breng de salade zo nodig verder op smaak met citroensap en/of chilisaus en bestrooi voor het serveren met fijngehakte bosui. Lekker met kroepoek.