Oosterse short ribs
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 1 kg doorregen short ribs, schoongemaakt door de Keurslager
  • 50 g pinda’s, zonder vel, geroosterd en grof gehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 el komijn
  • peper en zout

Oosterse saus

  • 350 ml kippenbouillon
  • 100 g suiker
  • 200 ml sojasaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 rode pepers, fijngesneden
  • 5 kruidnagels
  • 2 stuks steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 g venkelzaadjes
  • rasp van 1 mandarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat de short ribs op kamertemperatuur komen en verwarm de BBQ tot 110 graden (indirect garen).
  2. Meng de peper, het zout en de komijn door elkaar en wrijf de short ribs ermee in. Doe dit bij voorkeur een dag van tevoren.
  3. Gaar het vlees indirect op de BBQ met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 85 graden.
  4. Maak ondertussen een saus door alle ingrediënten goed te mengen en 30 minuten te laten inkoken. Zeef daarna de saus.
  5. Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 180 graden.
  6. Besmeer de short ribs met de saus en leg ze 15 minuten op de BBQ (als deze op temperatuur is). Het vlees moet een kerntemperatuur van 85 à 90 graden hebben.
  7. Bestrooi tot slot de short ribs met de pinda’s, rode peper en lente-ui.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 850 KCAL (3570 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 66 G (WAARVAN 40 G
ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!