Oosterse slavink
20-40 minuten
Bakken
Hoofdgerecht
Gehakt
Oosters
Lente

Ingrediënten

  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 12 plakken gerookte ontbijtspek
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el verse koriander, fijngesneden
  • 8 dadels, zonder pit
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze

  1. Kneed ras el hanout, kaneelpoeder, koriander, peper en zout door het gehakt en maak er 8 gelijke balletjes van. Druk de balletjes plat, leg er een dadel op en vouw ze dicht.
  2. Leg een plak ontbijtspek op een plank met een plak dwars op een paar centimeter van de bovenzijde. Leg vervolgens een derde plak gelijk aan de eerste plak zodat deze elkaar net iets overlappen. Maak rolletjes van het gehakt en leg deze in het midden waar het spek elkaar kruist. Vouw de horizontale plak over het rolletje. Rol dan de twee plakken op om het rolletje. Druk alle kanten goed aan.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de oosterse vinken op matig vuur in circa 10 tot 12 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Lekker met rijst, diverse paprikablokjes, mais, een pepertje en een sausje van braadvocht met ketjap en limoen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 28 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!